top of page

AT SÆTTE OG OPNÅ MÅL

Sådan Opnår Man Succes I Livet
Plan header

Instruktørerne i Horsens Selvforsvar Klub har mange opgaver at holde styr på. De skal sørge for at holdene forløber, som de skal, hvor eleverne kommer målrettet igennem pensummet med tekniske færdigheder og en følelse af succes. De skal motivere, vejlede og støtte alle af klubbens medlemmer og hjælpe dem målrettet igennem livets udfordringer. De skal sørge for planlægningen og udførelsen af klubbens aktiviteter, såsom kurser, fællesaktiviteter, gradueringer og udflugter. Udgivelsen af denne artikel, undervisning på skoler og endda foredrag hviler også på instruktørernes skuldre. Det er kun en lille del, af det ansvar klubbens instruktører har og alligevel får de tid, til at få det hele gjort.

PLANLÆGNING, ANSVAR, VILJE og MOD

Så mange opgaver. Så meget ansvar. Man kunne nemt tro det var en umulig opgave at holde styr på det hele – for nogle ville det nok også være. Hvordan kan det være at alle de forskellige opgaver bliver løst? Det kræver planlægning, ansvar, vilje og mod; De fire egenskaber nødvendigt for at sætte mål.

Instruktørerne er nemlig målrettet. De er, efter mange års erfaring, meget dygtig til at sætte og opnå mål. Det er bestemt ikke noget de kunne lige med det samme. Det tog engagement, viljestyrke, sved og endda i nogle tilfælde blod, til at få tingene til at køre så godt, som de gør i klubben. Det, der er så sej med denne artikel, er at du også kan lave så godt et stykke arbejde, som klubbens instruktører – hvis du følger følgende råd:

SÆT DIG ET MÅL

Det lyder da nemt nok på overfladen, men i virkelighed er der store krav til, hvordan man sætter sine mål. Man skal nemlig kunne bruge ens fantasi, for at drømme om det man vil kunne. Lad dig ikke begrænse. ”Sigt efter stjernerne og du er sikker på at nå mindst til månen.”

Dit mål skal være meget specifikt, positiv skrevet og målbart. Husk at gøre dit mål udfordrende, men samtidigt realistisk, så din interesse bibeholdes. Det er ikke nok at sige: ”Jeg vil være mere smidig.” I stedet for skal du gøre dig selv klar om nøjagtig, det du vil. ”Jeg vil gå i spagat inden den 15. februar.”, er et mere specifikt mål, som har større sandsynlighed for at blive opnået.

For at opnå dit mål, skal du forstille dig succes og du skal planlægge det med forskellige trin. For eksempel: ”Trin 1: Lav dynamiske udstrækninger hver søndag til fredag i ti minutter.” ”Trin 2: Lav isometriske udstrækninger i en halv time hver tirsdag, torsdag og søndag.” ”Trin 3: Mål min smidighed hver anden søndag.” Du bør gennemgå dit mål og læse det højt hver dag.

LAV EN PLAN

Moon and Stars

”Sigt efter stjernerne og du er sikker på at nå mindst til månen.”

Figure bygger plan

BLIV VED

Obsticle diagram

Opfindsomme personer kan altid finde nye veje for at overkomme forhindringer. 

Idet at dit mål begynder at være opnået, skal du være forberedt på at overkomme eventuelle forhindringer, som måtte opstå. Husk at værdifulde opnåelser tager tid og anstrengelse at klare. Vær beslutsom og giv ikke op. Forvent succes og du vil inden længe være triumferende. 

De dygtigste medlemmer af Horsens Selvforsvar Klub, målrettet forbedrer sig hele tiden. De kommer meget regelmæssigt til træningen, hvilket klart er deres første mål. De sørger for at afsætte tid til at komme ind og træne og lader sig ikke tilbageholde af undskyldninger. Det er dog ikke nok at de blot kommer til træningen. De tager selv et ansvar at forbedre sig imens de er tilstede.

FÅ STØTTE

Hvis du også vil forbedre dig, er du velkommen til at melde dig til en prøveuge i Horsens Selvforsvar Klub og derefter som medlem. Brug forslagene i denne artikel til at lave dig en plan (for at komme ind for første gang), og udføre dit mål. At sætte og opnå mål kræver blot at man er villig til at tage sig sammen og sørge for at gøre det. Vil du vide mere, eller have hjælp til at udarbejde nogle realistiske, opnåelige mål, er du velkommen til at kontakte en af klubbens dygtige instruktører, som gerne vil hjælpe dig.

bottom of page