top of page

TRÆNINGSKONCEPT

Vi Udvikler Noget Enestående
bamboos
bamboos
sand
sand
Horsens Selvforsvar Klub Koncept Icon

Ovenstående diagram afbilleder Horsens Selvforsvar Klubs koncept. De tre store cirkler, forbundet med en tyk trekant,

repræsenterer hhv. Selvværd, Samvær og Selvforsvar. I hver af de store cirkler er der tre små cirkler, forbundet med en tynd

trekant, der repræsenterer Krop, Hjernen og Hjertet. Inde i hver trekant af de små cirkler er der en grundfarve – altså farvernes mest

basale byggeklods. De tre grundfarver udgår tilsammen alle andre farver – altså repræsenteret i den store trekant, som LIV, som

er jo det man får, når man integrerer ens Krop, Hjerne og Hjerte med Selvværd, Samvær og Selvforsvar.

VORES KONCEPT

I Horsens Selvforsvar Klub er vores undervisning bygget op omkring tre afgørende fokusområder; Selvværd, Samvær og Selvforsvar. Disse områder er grunden til hvorfor vi underviser, som vi gør. Det er også årsagen til, at folk oplever noget helt unikt, når de træner hos os. Hvert område har, på en eller en anden måde, til formål at styrke tre vigtige dele af ens person, nemlig Kroppen, Hjernen og Hjertet

Når alle tre dele styrkes i alle tre områder, opleves der noget helt enestående i vores medlemmer. Deres tidligere grænser overskrides og de vokser eksponentielt som mennesker. At se hvordan eleverne blomstrer, når de får den rigtige ernæring er meget motiverende for instruktørerne i Horsens Selvforsvar Klub. At hjælpe folk med at finde deres 'sande jeg' er en gave, der støtter instruktøren til at vokse som menneske, således at begge parter oplever vækst.

Selvværd

Med en rank ryg og en flot holdning udstråler man selvværd, da man har det godt med sig selv. Således udstråler man, at man er til at komme i nærheden af og ikke er et offer.

Den viden, at uanset hvad andre siger eller gør, uanset hvor meget eller hvor lidt man har eller kan, at man er i orden, lige som man er. Altså at man ved, at man er god nok. Man stræber efter, at forbedre sig som en naturlig del af at være menneske, ikke fordi man får pres fra andre til at ændre sig, men fordi man selv ønsker at kunne mere med ens liv. Klubben støtter denne forbedring ved at acceptere medlemmerne som de er og ved at finde succeser, der kan anerkendes. Vi stræber målrettet efter at sætte folk i situationer, hvor de uundgåeligt vil opnå succes. Eleverne lærer sig selv meget bedre at kende ved at blive presset til at overskride deres grænser og udvikle sig som personer, hvilket er med til at øge deres selvværd.

Når man har det godt med sig selv, har man det meget lettere ved at tage beslutninger. Man bekymrer sig ikke om at vælge forkert, da man stoler på sig selv og ved at man altid blot kan vælge igen. Stort selvværd = færre bekymringer og følger med handlingsparathed.

body icon
brain icon
heart icon

Når man mærker inderst inde, at man er god nok, kommer evnen til at elske sig selv, hvilket helt klart gør det lettere at have overskud til at elske andre. Andre har også lettere ved at elske dig, når du kan være dig selv og ikke en "effigy." Når man viser sit sande jeg, har folk nemt ved at være en nær og man har selv nemt ved at forsvare sig uden at skulle gå amok.

Samvær

Mennesker har et grundlæggende behov for at være sammen med, og lave ting sammen med andre mennesker. I Horsens Selvforsvar Klub, har vi bygget rammerne, som gør at folk let kan finde sammen. Der er rig mulighed for at deltage i arrangerede fællesaktiviteter, kurser og udflugter samt lave private aftaler med hinanden. Grundet klubbens flotte lokaler, hvor der er mange forskellige remedier, som et poolbord, bordtennisbord, bordfodbold, fjernsyn og adskillige spil og elektroniske legesager til stede, kan medlemmerne til hver en tid udfordre hinanden i et spil eller i en kamp, hvilket selvfølgelig er med til at bygge sociale færdigheder. Under træningen er tonen selvfølgelig en hvor alle støtter og hjælper hinanden. Egoet efterlades ved døren, således at samarbejde og fællesskab kan trives.


 

Støttende og venlige kommentarer er med til at påvirke ens omgangskreds på en positiv måde. Sande venner støtter en til at være sig selv. Når man har mange personer omkring sig, er der mindre risiko for at blive overfaldt.

Ved at være åben og imødekommende har andre det nemt med at være i nærheden af en, hvilket medvirker til samvær. Når man har mange venner er det nemt at have det godt med sig selv og et ønske om at vise ens bedste jeg - det hedder selvtillid (en forløber til selvværd).

body icon
brain icon
heart icon

Når man er vant til at være i nærheden af andre, lærer man at holde af, og tænke på deres velværd. Man får det godt med sig selv, når man kan se, at andre har det godt grundet ens indsats. Man er i stand til at vise empati overfor en overfaldsmand, frem for vrede, hvilket kan afvæbne farlige situationer - så man ikke behøver bruge fysiske midler.

"Jeg synes I er gode til at tage imod nye folk og få en til at føle sig
velkommen og som en del af helheden og det er skønt."

~ Laila Nielsen

Selvforsvar

Den evne til at forebygge og evt. forhindre at man kommer til skade. Selvforsvar drejer sig således ikke kun om at kunne forhindre andre i at overfalde en, men også om at undgå, grundet ens opmærksomhed, potentielle farlige situationer. Derfor drejer selvforsvar sig også bl.a. om; at lægge mærke til bussen, der kører uforsvarligt og flytte sig ud af vejen, at undgå at sætte hånden på kogepladen af et varmt komfur, at fornemme at en situation ikke er som den skal være, og vælge at tage en omvej for at undgå et potentielt overfald, og at tie stille for ikke at forværre en overfaldsmands vrede. De effektive fysiske selvforsvarsteknikker man lærer i Horsens Selvforsvar Klub er tiltænkt som et fysisk sikkerhedsnet i det tilfælde man bliver tvunget til at bruge ekstreme metoder for at forsvare sig fra uretmæssige overfald. Man har altid ret til at forsvare sig, men man har ikke altid behov for at gøre det med næverne.

Med en trim og tonet krop er man bedre i stand til at forsvare sig, da man er mere udholdende. Et større overskud af energi gør det nemt at kunne hjælpe andre og handle korrekt i svære situationer.

Når man kan forudse en potentiel fare og kan vælge alternative midler frem for at slås, har man brugt sin hjerne til at forsvare sig med. Ens intelligens støtter ens selvværd og andre vil være sammen med en, der ikke behøver at blære sig.

brain icon
body icon
heart icon

Man skal vide inde i sit hjerte at det forsvar man bruger er berettiget – så er man nemlig i stand til at forsvare sig mest effektivt. At kende rigtigt fra forkert er nødvendigt for at være tro mod sig selv. Oprigtige personer har lettere ved at finde ærlige venner.

Noget interessant at bemærke, er hvordan alle tre dele påvirke hvert område, både hver for sig og sammen. Denne påvirkning giver eksponentielt vækst, frem for lineært. Man får altså 27 muligheder for forbedring, frem for kun 9, ved at træne alle områder sammen. Med andre ord: "Man lærer meget mere end blot at sparke og slå!"

bottom of page