KAIZEN BU RYU

Stilarten af Den Konstant Forbedrende Kriger
VORES STILART

Kaizen Bu Ryu (KBR) er den stilart, der undervises i Horsens Selvforsvar Klub. 

Navnets Betydning

Den stilart der trænes i Horsens Selvforsvar Klub hedder Kaizen Bu Ryu.

Kaizen er en sammensætning af vestens innovation og den japanske arbejds moral. Det betyder konstant forbedring. Konstant forbedring af ens selv, ens arbejdsplads, ens liv, ens stil osv. Kaizen er dog ikke blot et koncept - det er en livsmåde. En skal personligt tage imod processen og tage ansvar for ens eget udvikling og forbedring.

Bu betyder kriger. Det er en del af ordet Bushi, som betyder Samurai. Trods Samurai i sin bogstavelig oversættelse betyder tjener, konceptet af Samurai'en er velkendt som en ærs fuld kriger, der har tilegnet sit liv til ens Shogun (krigsherre). En kriger er meget mere end blot en der kæmper. En sand kriger ved også hvornår det ikke er klogt at kæmpe og kigger altid efter måder at undgå at skulle slås, hvis muligt.

Ryu er blot en undervisnings stil, en stilart, hvis du vil.

når sammensat og oversat, betyder Kaizen Bu Ryu:

​​​​

Skolen (Stilarten) Af Den Konstant Forbedrende Kriger

Fremtidens Træningssystem

Kaizen Bu Ryu er en logisk udviklede træningssystem, sammensat af de teknikker og øvelser der i 20 år har været trænet og undervist i de forskellige stilarter tilbudt i Horsens Selvforsvar Klub. Samtidigt er der inkorporeret nye tanker og ide'er om hvordan man bedst og hurtigst kan tilegne sig effektivt selvforsvarsevner.

Selve stilarten er baseret på forståelsen af de bevægelser inkorporeret i de forskellige stilarter vi har trænet og et ønske om at forbedre effekten af disse bevægelser. Kaizen Bu Ryu er hovedsagelig sammensat, eller rettere sagt, opbygget af træningsmetoder, teknikker og øvelser fra stilarter, som Taekwondo, Jiu-Jitsu, Kenpo Karate, Aikido og adskillige andre. Vi har valgt kun at bruge hvad der tilegnes nemmest og fungere mest effektivt fra de mange teknikker og øvelser vi har arbejdet med for at hjælpe vores elever til at opnå færdigheder endnu hurtigere. 

Det der adskiller Kaizen Bu Ryu fra alle andre stilarter, er ikke kun effekten og nemheden af teknikkerne, men den måde teknikkerne næsten uden anstrengelse, kan bytte bevægelserne mellem hinanden - altså den ene del af en teknik kan bruges i stedet for den ene del af en anden teknik. Ingen to personer er ens, derfor den måde man bruger Kaizen Bu Ryu skal også kunne tilpasses den person, der bruger den. Denne tankegang er inkorporeret direkte ind i systemet allerede fra ens første dag.

Her ses en blanding af adskillige teknikker fra hvidtbælte pensummet.

Der er selvfølgelig bestemte teknikker, som man skal træne og lære, ligesom når man lærer alfabetet skal alle bogstaverne læres. Som man tilegner sig færdigheder i pensummet, bliver ens evne til at bruge Kaizen Bu Ryu efter ens egne behov lettere og mere naturligt. Det er som at skrive en sætning, afsnit eller en historie, hvor det bliver lettere og mere naturligt, som man har mestret alfabetet.

Teknikkerne i Kaizen Bu Ryu er for det meste sammensat som et godt måltid; de begynder med en forret, så kommer hovedretten og til sidst en lækker dessert. Forretten er indledningen til ens afværgelse; den oprindelige distraktion og afbalancering af ens modstander. Hovedretten er selve teknikken; det effektiv lås, kast eller slag, der forsvarer dig fra din angriber. Desserten er den afslutende bevægelse; låset, fastholdelsen, smertepåvirkning eller afstand der fjerner modstanderens motivation til at angribe igen.

No More Chains

Vi var i mange år, mere eller mindre blevet pålagt, af den begrænsning der følger med at træne/undervise i en bestemt stilart, at skulle lave visse øvelser. Vi har nemlig skullet undervise i bestemte typer teknikker og bevægelser, der for stilarten, egentlig er nødvendige, men som i virkelighed aldrig eller næsten aldrig ville kunne bruges.

Et eksempel på dette er at vi i årevis undervist i en faldskole, der har 22 forskellige øvelser. Vi har fundet frem til, at der i virkelighed kun er 3 forskellige fald (med nogle variationer af disse), der er nødvendige for at kunne forsvare sig. Hvorfor bruge så ens tid på 19 andre øvelser, der egentlig ikke hjælper man til at kunne forsvare sig bedre?

Sådan nogle tanker har vi haft og vi har kigget vores forskellige pensum igennem og fundet flere steder, hvor vi har trænet visse øvelser blot fordi det er mening at man skal, for at kunne sige at man træner X-stilart.

I Kaizen Bu Ryu, træner alle klubbens elever egentlig det samme. Der er selvfølgelig forskelle i forhold til ens alder - Ninjas (4-8 årige) leger mere og bygger hovedsagelige vigtige grundevner, som balance, timing, fitness og samarbejde. Hvor Dragons (8-13 årige) leger mindre end Ninjas og træner mere pensum. De teknikker både Ninjas og Dragons træner, er baseret på hvad vores voksne, Samurai'er, træner.

Det er vores erfaring, at både klubånd og sammenhold bliver bedre, ved at alle i klubben træner det samme. Det der er rart i Kaizen Bu Ryu, er at uanset hvad du fortrækker; kast, slag, lås, spark og så videre, vil du træne det! 

Mere Sammenhæng + Bedre Klubånd

HSK elever lærer at støtte og hjælpe hinanden hele tiden!

Noget helt enestående i Kaizen Bu Ryu er at, som du (gælder voksne) selv føler dig klar indenfor dit påkrævet pensum, kan du bede om lov at blive testet i det (børn får at vide hvornår der skal testes). Består du vil du få en snip (vores måde at vise du har en færdighed), som tilsvarer den givne færdighed. På den måde kan du komme igennem dit pensum på din egen hastighed og træne det der lige netop er nødvendigt for dig. Det at få en snip er nemlig en effektiv måde at få anerkendelse for ens hårdt arbejde!

Hurtig + Meget Anerkendelse

At blive anderkendt for ens anstrengelser bygger selvværd!

 

Horsens Selvforsvar Klub

Strandkærvej 87a, 1. sal
8700 Horsens

© 2019 Horsens Selvforsvar Klub
All Rights Reserved.

hsk@blackbelt.dk

fastnet: 7560 1133
mobil: 9393 2383